Mirjam Wilmer

Hallo, mijn naam is Mirjam Wilmer en ik ben kindercoach. Dat betekent dat ik kinderen help. Kinderen die niet zo lekker in hun vel zitten of ergens last van hebben. Ik kijk en luister naar jouw verhaal. Wat jij beleefd hebt en hoe je het anders zou willen.

Bijvoorbeeld als

Als jij dit leest, is dat omdat je zelf misschien hebt gezegd of hebt laten merken, dat het niet zo lekker met je gaat. Of omdat je ouders of iemand op school of de huisarts zich zorgen om jou maken. Of iets heel anders. En misschien zou ik jou kunnen helpen.

Hoe doe ik dat?

Je ouders kunnen mij bellen voor een afspraak. Omdat jouw ouders je beter kennen dan wie dan ook, ga ik eerst een keer met hen praten. Ze vertellen dan waar ze zich zorgen over maken en misschien kunnen ze ook al zeggen wat jij zelf vindt. Je ouders en ik spreken af dat jij alleen gaat komen. Meestal is dat 1 keer in de week. Als jij dat wilt doen we dat drie tot vijf keer. Je ouders mogen, als jij dat fijn vindt, het eerste uur er even bij blijven.

Als jij een paar keer bij mij bent geweest, ga ik weer met je ouders praten. Jij en ik gaan dan eerst overleggen wat ik met je ouders ga bespreken. Ik kan ze dan vertellen wat we zoal gedaan hebben, wat ik denk over wat een goede manier is om jou verder te helpen en of we daar nog meer gesprekken voor nodig hebben. Ik praat met je ouders over wat zij kunnen doen om jou te helpen en soms is het handig ook met je meester of juf hierover te praten.

Geheim/privé

Ik vertel je ouders niet wat jij tijdens de coaching vertelt, dat is iets tussen jou en mij en dat heet privé. Alleen na toestemming van jou vertel ik,soms samen met jou, bepaalde zaken aan je ouders. Als je komt, kun je komen praten en spelen, net wat jij zelf prettig vindt. Ik heb boeken, speelgoed en spelletjes. Alles wat we doen, doen we zodat jij je weer beter gaat voelen. Hoe dat precies gaat kan ik nu nog niet zeggen, want het gaat helemaal om jou en ik ken je nog niet.

Soms vinden kinderen het wel spannend om de eerste keer te komen, maar meestal vinden ze het erg leuk. Misschien ga ik je binnenkort zien.

_